אימטרקס בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/09/2009 | 05:43 | מאת: צליל

שלום רב , אני בהריון בשבוע שביעי , אני סובלת ממגרנות והריון זה מהיו ם הראשון שנודע לי על ההריון . הכדור היחיד שמוריד לי את המגרנה זה אימטרקס והריון שעבר לפני שלוש שנים המכון הטרטרולגי המליץ להפסיק את הכדור השנה קיבלתי הודעה מהן שמותר . הייתי רוצה לדעת מה הנזקים של כדור זה , אני מנסה שיטות אלטרנטיביות אך האם שממש כואב האם אני יכולה לקחת אותו .< האם הכדור יכול לשבש תוצאות בדיקות דם ? מפני שהבדיקות דם שלי יצאו לא טובות

שלום צליל, ע"פ מקורות המידע שברשותנו, התרופה אימיטרקס (SUMATRIPTAN) נמצאת תחת קטגוריה C – כלומר, אין מספיק מחקרים בנושא על מנת לקבוע האם התרופה בטוחה לשימוש בנשים בהריון. לגבי הנזקים, ידוע על מקרים ספורים של פגם קרדיולוגי בעובר (פגם במחצה החדרית בלב) לא דווח על נזק שקרה באופן עקבי כך שניתן ליחס אותו לנטילת התרופה. בנוסף קיימים גם כן דיווחים ספורים על לידה מוקדמת. אין לתרופה השפעה על בדיקות הדם. עלייך להתייעץ עם המרכז לייעוץ טרטולוגי לגבי נטילת התרופה. בברכה, צוות בית המרקחת

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי