פחד מתרופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/09/2009 | 13:22 | מאת: קרן

שלום רב. אני מעל שלוש שנים אני סובלת מחרדה. אך אחרי ציפלאקס-ציפארמיל לא הרגשתי טוב . רציתי לדעת איזה תרופה יעילה לחרדות ופחות עושה תופעות לוואי. כי כל תרופה אפילו אקמול חייב להיות לי תופעות לוואי. לפעמים אני מעדיפה לסבול את תופעות החרדה מאשר את התופעות הקיימים בכדורים. מה לעשות.

08/09/2009 | 15:02 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ראשית, במידה ונטלת את התרופות למשך מס' שבועות בלבד ייתכן שלא חשת שיפור בהרגשתך היות והשיפור לא מורגש בתחילה. שנית, לכל תרופה ישנם תופעות לוואי וציפרלקס היא תרופה מקבוצת SSRI הגורמת בד"כ מס' מועט ביותר של תופעות לוואי. עלייך לשקול את יעילות התרופה לנגד תופעות הלוואי שלה ולהחליט לאחר התייעצות עם הרופא המטפל אם ברצונך להמשיך בטיפול (נסי להתמיד בשימוש בתרופה למשך זמן ארוך בכדי שתוכלי לאמוד נכונה את השפעתה לטובה ולרעה). במידה והחלטת שלא להמשיך בטיפול, התייעצי עם הרופא המטפל, תרופות אחרות מאותה משפחה עשויות לגרום לך לפחות תופעות לוואי. להבא אנא השתדלי לציין את משך הטיפול ותופעות הלוואי שגרמו להפסקתו. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי