נדודי שינה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/08/2009 | 10:00 | מאת: זואי

בוקר טוב לפני כשבוע וחצי גיליתי שאני בהריון. בוצעו כבר שלוש בדיקות דם ע"מ לאמת את הדבר. מאז הגילוי, אני לא מצליחה לישון. אני טרודה במחשבות וחרדות. בבקשה - עזרה דחופה. אני עייפה ולא מליחה לישון. תודה רבה.

31/08/2009 | 15:21 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, קודם כל, זוהי בעיה נפוצה הנובעת כפי הנראה מהלחץ הנפשי או כתוצאה מהשינויים העוברים על גופך. הדרך הראשונה שעלייך לנסות בכדי להירדם היא לנסות ולשמור על היגיינת שינה והרגלי שינה טובים יותר – עלייך להשתדל לישון בסביבה שקטה, נקייה ונוחה, הימנעי מקפאין (קפה, תה, קולה וכו') וממאכלים חריפים לפני השינה, אל תתקלחי ממש לפני השינה אלא כשעתיים לפני לפחות, בצעי פעילות גופנית במהלך היום (אך לא ממש לפני השינה, כמובן), נסי ללכת לישון ולהתעורר בשעות קבועות ולהירגע כמה שיותר לפני השינה. במידה ופתרונות אלה לא סייעו לך (נסי לתת לכך מס' ימים) ונדודי השינה נמשכים, עלייך לפנות לרופא ולהסביר את מצבך. ברמת העיקרון, קיימות מס' תרופות המתאימות לשימוש במהלך הריון אך עלייך להתייעץ עם רופא בנוגע לנטילתן. בברכה כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי