OMEPRAZOLE

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/08/2009 | 07:32 | מאת: דביר

שלום. לבני, הניזון מגסטרוסטום, נרשם OMEPRAZOLE . איך ניתן ליצור מהתרופה תרחיף שאותו אוכל להזריק לגסטרוסטום? (על דף המידע המצורף לתרופה כתוב שאסור לרסק אותה. נאמר לי משהו על המסה בתמיסת סודיום ביקרבונט או מיץ תפוחים, אבל ההנחיות לא היו מפורטות). תודה

25/08/2009 | 12:07 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, לגבי כדורי OMEPRADEX - לא ניתן ליצור מהן תרחיף מכיוון שתרופה זו מגיעה עם ציפוי אשר אמור למנוע את פירוק התרופה בקיבה. ריסוק של הכדורים עלול לשחרר מהר מדי את התרופה ולגרום לעיתים לפגיעה בקיבה או לאובדן של הפעילות הרפואית. לגבי קפסולות LOSEC - ניתן לפתוח את הכמוסה ולהרחיף את תוכנה בתמיסה חומצית כמו מיץ תפוזים או תפוחים. חשוב ליטול את התרחיף מיד לאחר ההכנה. במידה ואת מעוניינת בתרחיף שאין צורך ליטול מיד לאחר ההכנה (תרחיף עם סודיום ביקרבונט) עלייך לפנות לרוקח. בברכה

31/08/2009 | 14:28 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, יש להוסיף לתשובתנו הקודמת כי במידה והמינון שנרשם לכדורי ה-Omeprazole שונה ממינון הטבליות (20mg) עלייך לפנות לבית המרקחת עם מרשם רופא ולבקש שיכינו לך תרחיף במינון המצוין במרשם. בברכה כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי