תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/07/2009 | 10:21 | מאת: ISAAC

בבוקר נוטל 10 מ"ג clopixol ובערב 25 מ"ג clopixol ובמשך היום בשעה לא קבועה 20 מ"ג famotidine - כדור אחד וכן 850 מ"ג glucomin - כדור אחד גם כן בשעה לא קבועה . זהו הטיפול שנוטל אחי ובגינו סובל מעצירות - ושאלתי האם השילוב בין התרופות הללו גורם לעצירות ? בנוסף סובל מחוסר ברזל והומלץ לו ע"י רופא המשפחה ליטול כדורי ברזל .בעבר נטל כדורי ברזל מסוגים שונים כגון : slow-fe ,פריפול , ואפילו gentle iron של solgar שלא היטיבו איתו.אבקש תשובתכם והמלצותיכם - בתודה מראש !

12/08/2009 | 15:27 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, עצירות היא תופעת לוואי אפשרית של Famotidine ושל Clopixol (ע"פ micromedex מעודכן), עם זאת חשוב לזכור כי עלולים להיות גם גורמים אחרים לעצירות כגון הרכב התזונה ויש להתייעץ עם תזונאית. לא ברור משאלתך מדוע החליף אחיך את כדורי הברזל, בכדי להימנע מחוסר נוחות במע' העיכול או משום שרמת הברזל שלו לא השתפרה. תופעת הלוואי הנפוצה ביותר של ברזל היא כאבי בטן וחוסר נוחות במע' העיכול. יש חשיבות בנטילת תרופות בזמנים קבועים - את הגלוקומין יש לקחת בערב עם הארוחה או מיד אחריה והפמוטידין כחצי שעה לפני הארוחה. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי