הרגעה לפני החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/09/2007 | 11:26 | מאת: שלומית

שלום לכולכם, מחר אני אמורה לעבור החזרת עוברים ( טיפול IVF) בפעם השניה. בפעם הראשונה התרגשתי מאוד וזה היה מאוד קשה, חדר הניתוח המאיים, התנוחה חסרת האונים, הלחיצה של המתמר החיצוני של האולטראסאונד על השלפוחית לא נתנו לי להרפות, דבר שהפריע כמובן לרופא והקשה עליו לעשות את הפעולה כראוי. הפעם שמעתי שיש תרופות הרגעה שיכולות לעזור כדי שזה לא יקרה שוב. שמעתי על שתי אופציות: ואבן Oxazepam 10 מ"ג - לקחת שני כדורים שעה וחצי לפני החזרת העוברים. אופציה שניה: ואליום - Diazepam 5 מ"ג - לקחת אחד מתחת ללשון 10 דק' עד חצי שעה לפני. מה דעתכם? מה יותר חזק? תודה רבה! (את התרופות אין לי, אבל אקבל אותן לפי בקשה אצל האחות בבית החולים)

18/09/2007 | 16:42 | מאת:

שלומית שלום, קודם כל בהצלחה מחר! היות ומדובר בתרופות שדורשות מרשם רופא, ובהליך שחשוב שיצליח אני חושב כי עליך להתייעץ עם הרופא שמבצע את הפעולה, הוא יוכל להנחות אותך מה מקובל בטיפול מסוג זה ומה לא יזיק לעוברים. כמו כן לא ברור לי כיצד האחות שאינה מורשית לרשום תרופות או לתת תרופות מסוג זה ללא הוראת רופא תוכל לתת לך את התרופה........ בברכה, איל

18/09/2007 | 20:33 | מאת: מדובר על בית חולים

פרטי ובו מכון שזה מה שהוא עושה - שאיבת ביציות, הפריית הביציות, והחזרת העוברים. לפי מה שהבנתי, האחות יכולה לתת לי תרופה שמקובל לתת אותה כמובן רק ליום אחד, כמובן לבעיה מאוד מסויימת. אני יודעת ממטופלות של בית חולים הדסה בירושלים, מחלקת IVF, ששם כל הנשים מקבלות את התרופות האלה לפני ההחזרה. ההתלבטות היא רק בין שתי האופציות. אני מבינה שהן מאוד דומות אך בטח יש הבדל ביניהן בהשפעה (אני מעוניינת בהשפעה מיידית חזקה ושזה לא ישאר להרבה זמן). לא נראה לי שיש חשש לנזק לעוברים, שכן כולם מעוניינים בהצלחת הטיפול, גם הרופאים וגם המטופלות, והעסק הזה עובד הצורה הזאת כבר שנים. תודה על התגובה, מקווה לתגובות נוספות בהקשר לשאלתי.