שאלות על טיפול בטסטוסטרון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/05/2009 | 08:54 | מאת: יוש

בן זוגי צריך להתחיל בטיפול בג'ל טסטוסטרון. יש לי מספר שאלות: 1. מה היתרונות וחסרונות של מתן בצורת ג'ל? 2. האם יש תופעות לואי שכיחות? (הרשימה בדף התרופה ארוכה) 3. אני בהריון, האם התרופה בעייתית מבחינתי? 4. כמה זמן בד"כ נמשך טיפול בתרופה זו? תודה רבה

26/05/2009 | 11:49 | מאת: מוחמד אבו פול

יוש שלום, טסטוסטרון ג'ל מאזן את רמת ההורמון בגוף שומר על רמות טסטוסטרון יציבות ואחידות. לג'ל יש המון יתרונות כמו יעילות ובטיחות בשימוש, פחות פגיעה בכבד, טיפול קל ונוח ולא מלווה בכאבים. תופעות הלוואי העיקריות הן: אקנה בעור, כאב ראש וגינקומסטיה (הגדלת השדיים בגופו של גבר). יש למרוח על עור יבש ונקי באזור הזרועות, הבטן או הכתפיים. אין למרוח את הג'ל על אזור איברי המין. לאחר מריחת הג'ל, יש לחכות מספר דקות על מנת שהג'ל יתייבש ואז ניתן להתלבש. על נשים בהריון או מניקות להימנע ממגע עם התרופה. רמת ההורמון נשמרת בגוף למשך 24 שעות באופן אחיד אך משך הטיפול בג'ל נקבע ע"י הרופא לפי מצבו של המטופל. בברכה, מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי