איקאפרס במקום נורמיטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/05/2009 | 16:26 | מאת: אילנית

שלום רב אני נוטלת שנים כדור נורמיטן 50 מיליגרם כל לילה לטיפול בלחץ דם. בנוסף אני נוטלת כדור אטאקנד בבוקר לטיפול בלחץ דם. לפני 4 שנים חליתי בארטריטיס פסוריאטיק שבו אני מטופלת על ידי מטטרוקסאט 10 מ"ג לשבוע. השבוע בביקורי אצל רופאת עור אמרה לי להחליף מיד את הנורמיטן כי הוא גורם לפסוריאזיס. רופא המשפחה לא כל כך התלהב אבל החליף לי לאיקפרס, הוא אמר לי שזה כדור דומה לנורמיטן וגם לקחת אותו בערב. בפורום אינדקס תרופות קראתי שיש לקחת אותו בבוקר ואני לוקחת בבוקר אטאקנד. אני עדין בהתלבטות האם להחליף את הנורמיטן מה דעתכם, האם נורמיטן גורם לפסוריאזיס, האם שמפסיקים אותו הפסוריאזיס עובר? תודה לכם.

12/05/2009 | 14:41 | מאת: כמאל עמארנה

אילינית שלום לפי מקורות המידע שבידינו (מיקרומידקס) נורמיטן גורם לפסוריאזיס ומחמיר את המקרה ולפי המחקרים הפסקת הטיפול מפחיתה את ההתלקחות של הפסוריאזיס , החלפת הטיפול לאקאפרס הוא מקובל ולפי המלצת הרופא בלבד. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי