ספסמסגין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/07/2007 | 00:33 | מאת: אוליביה

הגעתי למיון עם כאבי בטן, חשבתי של מחזור אבל יש לי גם אולקוס, הרופא נתן לי זריקה ומרשם של הכדורים האלה. הוא אמר שזה טוב נגד כאבים וגם נגד עוויתות במע' העיכול. הרוקחת בבית מרקחת שאלה אותי למה זה. והסבירה שלעוויתות צריך לקחת לפני אוכל ולכאבים אחרי אוכל. אח"כ אמרה לי שחייבים לקחת אחרי ארוחה כי זה מאד חזק ומזיק לקיבה. אז לא הבנתי. אם יש לי עוויתות בקיבה בגלל אולקוס, לקחת על קיבה ריקה? לקחתי כדור אחד (אחרי אוכל) והוא עזר אבל היו לי סחרחורות, לא בטוח שמזה אבל אולי, להימנע או לנסות שוב? תודה

17/07/2007 | 14:52 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום אוליביה, לא מובן לי בדיוק איזה תרופה רשמו לך? אולי ספסמלגין? אם כן, זוהי תרופה המשמשת לטיפול בכאבים או עוויתות במערכת העיכול, הכליות וכיס המרה. התרופה מכילה חומרים היכולים לעכב הפרשת חומצה בקיבה, לכן היא יכולה גם לטפל בבעיות של חומציות יתר או אולקוס. את התרופה לוקחים עם או אחרי האוכל. לא ידוע על תופעת לואי של "נזק לקיבה". אבל עדיף לעקוב אחר תופעות לואי של סחרחורות למשל. בנוגע לך, תמשיכי להשתמש בתרופה במינון המומלץ ואם עדיין תרגישי סחרחורות כדאי להפסיק ולהתייעץ עם רופא בקשר להמשך טיפול אם צריך. תודה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי