POSTINOR2

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/08/2007 | 09:07 | מאת: אני

יש לי קצת שאלות לגבי הגלולה הזו: 1.אם היא נלקחה שלא בביוץ האם זה עדיין פוגע בביוץ? 2.אם היא נלקחה רק אחת מהגלולות בלי השנייה מה היעילות? 3.אם היא נלקחה, אבל אחר כך כן הוחלט להכנס להריון, האם זה אפשרי במגע מיני נוסף לאחר הלקיחה? 4.ואם בכל זאת יש הריון לאחר שנוצר לאחר לקיחתה האם זה יכול לפגוע בעובר? תודה רבה, אני שמודאגת נורא...

18/08/2007 | 03:11 | מאת: ד"ר איל שורצברג

אני שלום, יש לי כמה תשובות: 1. פוסטינור אינה גלולה למניעת הריון אלא אמצעי מניעה הורמונלי בחירום (הגלולה של היום שאחרי) כלומר היא מכילה מרכיב הורמונלי הקרוי לבונורגסטרל (חומר סינטתי דומי פרוגסטרון) שמטרתו בפוסטניור למנוע הריון אך לא למנוע ביוץ כמו הגלולה המשולבת הרגילה (במינון גבוה כמו בפוסטינור התרופה מונעת מביצית מופרית להשתרש ברחם ולהריון להימשך). 2. ככל שידוע לי הפוסטינור שנמכר בחנויות (קרוי גם POSTINOR NEW) אינו מכיל יותר שתי גלולות אלא רק גלולה אחת המכילה את החומר שהיה בשתי הגלולות. אם בכל זאת יש עדיין ברשותך חבילה מהדור הישן הרי שאת הגלולה השניה יש לקחת בין 12 ל 16 שעות אחרי הגלולה הראשונה אשר אותה יש לקחתה עד 72 שעות מקיום יחסי מין בלתי מוגנים. במידה ושכחת לקחת את הגלולה השנייה או החלטת שלא ליטול אותה מסיבה כלשהי הרי שאת מעלה את הסיכון להיכנס להריון אך איני יכול לומר לך באיזה שיעור (זה תלוי במספר גורמים נוספים).אם את לחוצה שאכן נכנסת להריון תוכלי לבצע בדיקת הריון ביתית או בקופה בכל מקרה מומלץ להיבדק אצל רופא הנשים גם לאחר נטילת פוסטניור. 3. כפי שהסברתי מוקדם יותר פוסטינור אינה גלולה למניעת הריון בשגר4ה ולא מומלץ להשתמש בה באופן שכזה. כמו כן נטילת אמצעי מניעה הורמנלי בחירום מסוג פוסטינור אינה מפסיקה בהכרח את הביוץ, כך שאפשרי להיכנס להריון אפילו באותה החודש או לאחר קבלת המחזור החודשי (יש לזכור שנטילת פוסטינור עלולה לשבש את תאריך המחזור החודשי להקדימו, לאחרו או שתקבלי אותו באותו הזמן). כך שבאופן תיאורטי ומעשי ניתן בהחלט להיכנס להריון במידה ומקיימים יחסי מין בלתי מוגנים לאחר נטילת הגלולה אם כי הדבר תלוי זמן. 4. לגבי הסיכונים בהריון, פוסטינור אסורה לשימוש בהריון והיא עלולה לגרום מומים לתינוק המתפתח אם זאת היא לא תסיים הריון שכבר החל. במידה ויש חשש להריון יש לפנות בהקדם לרופא הנשים. הערה של דרך אגב, עושה הרושם שאת לא סגורה לגמרי לגבי השימוש בתרופה ומטרתה ההתחלתית כדאי להתייעץ עם רופא או רוקח לגבי אמצעי מניעה הורמנלי שילקח בשגרה וימנע את הצורך להשתמש בפוסטינור למטרה זו. בכל מקרה אין טעם להיות לחוציים בדיקת הריון פשוטה יכולה לאשש האם את בהריון או לא ובכל מקרה ייעוץ אצל הרופא יוכל לסייע גם הוא. בברכה, איל

18/08/2007 | 22:24 | מאת: אני

קודם כל תודה רבה! עזרת מאוד. הפסקת הגלולות היתה מבחירה להיכנס להריון לא מחוסר זהירות. רק המועד לא בטוח עוד. ועוד שאלה קטנה שמציקה, אם נוצר הריון לאחר לקיחת הפוסטוינור, האם יש סיכוי למומים בעובר שרק מתחיל להתפתח? שוב, המון תודה...

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי