טרג'ין וליריקה לשיכוך כאבים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2020 | 14:10 | מאת: אריאלה

שלום רב, בת 70. נמצאת כ-3 שבועות אחרי ניתוח דיסקטומיה ועדיין כואב מאוד. כעת חיה אני נוטלת 10 מג טרג'ין בבוקר ו- 10 מג בערב. במקביל אני נוטלת ליריקה 25 מג בבוקר ו25 מג בערב. אני נוטלת הטרג'ין זמן קצר יחסית - 2-3 שבועות. כעת אני מעוניינת לרדת מן הטרג'ין (שלא ממש עוזר וגורם לי לעצירות), ולהישאר בינתיים עם הליריקה ואפילו להעלות מעט את מינונה אם יהיה צורך ואם לא תהיינה תופעות לוואי. שאלתי: כעת התחלתי לרדת ממינון הטרג'ין בבוקר ל- 5 מג. אחרי שבוע אוריד 5 מג בערב. אחרי כן אוריד 5 מג בבוקר כלומר אשאר ב-0, אחרי שבוע אוריד 5 מג בערב ואשאר על מינון 0 בוקר וערב. כלומר בלי טרג'ין. האם זו הדרך הנכונה? האם אפשר מהיר יותר כלומר כל 4 ימים במקום כל שבוע? והכי חשוב - בתקופה זו אני נעזרת בטיפות אופטלגין שלא ממש עוזרות. אילו תרופות נוספות אני יכולה ליטול עם הליריקה והטרג'ין? - טרמדול טיפות? זאלדיאר? רוקסט פלוס? משהו אחר? תודה וברכה אריאלה

שלום, אכן זו דרך נכונה לרדת במינון של TARGIN למרות שניתן לרדת אפילו במינון יותר מהר מכיוון שרק מדובר בשבועיים טיפול. אבל בכל מקרה שלא יהיה בלבול תמשיכי עם אותה תוכנית. בקשר ללריקה אכן יש צורך בהעלאת מינון בהדרגה - חשוב לשים לב שלוקח זמן עד לקבלת אפקט טיפולי מלריקה וזה יקח שבועיים בערך לקלת אפקט. בקשר לעוד טיפול נוסף, ניתן לשקול הוספת טיפול באופטלגין טיפול / טרמדול - אבל יש לשים לב לא ליטול גם טרמדול וזלדיאר ביחד מכיוון שזלדיאטר מכיל טרמדול - ולכן ניתן להיעזר באחד משני התכשירים. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי