האם אומפרדקס מעלה סיכוי לדימנציה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/11/2020 | 17:24 | מאת: טובה

היי, קראתי באתר של ד"ר גיל יוסף ( רופא) שלקיחת אומפרדקס מעלה סיכוי לדימנציה זה נכון? להלן קישור:https://www.rambam-medicine.org.il/category/heartburn-dementia למה אף אחד לא מדבר על זה??

שלום, קודם כל יש לשים לב לאיזה אוכלוסיה תקף המחקר ? המחקר נערך בקרב חולים בני 75 ומעלה - באוכלוסיה כזו הסיכון לדמנציה עולה עם או ללא קשר לתרופות !! ולכן יש לקרוא טוב מאוד את המחקר ולהסתכל על מגבלות המחקר !! אכן כאשר אין צורך בטיפול הנ"ל אז כן יש להפסיק את הטיפול בתרופה. ותמיד יש לזכור שלכל תרופה יש תופעות לוואי, ולכן כאשר אין צורך בטיפול יש להפסיק את התרופה. יש לציין שללוסק יש עוד מלא תופעות ללואי אחרות שחשוב לדעת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי