אקספורג' ונפיחות בקרסוליים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/09/2020 | 19:32 | מאת: zohar

שלום, לפני כחודש התחלתי ליטול אקספורג' 160/5 מ"ג עקב עליה בלחץ דם. הכדור מחליף את הלוסרטן 50 מ"ג שלקחתי ומתווסף לקרדילוק 2.5 מ"ג שאני לוקחת זה מכבר. לחץ הדם אמנם ירד אבל בימים האחרונים הקרסוליים מתנפחים. אני יודעת שזו אחת מתופעות הלוואי של האקספורג'. האם יש תחליף יעיל לכדור הזה, שאינו גורם לנפיחות ובצקת? תודה וחג שמח, זוהר

שלום, אכן מדובר בתופעת לוואי של אחת התרופות המרכיבות את ה- EXFORGE והתרופה נקראת : AMLODIPINE ! ולכן יש לשקול הפסקת טיפול ב- EXFORGE ולתת רק VALSARTAN (אחת מהתרופות בשילוב של EXFORGE) תוך מעקב אחרי לחצי דם. במקרה ולחצי הדם לא התאזנו ניתן לשקול הוספת טיפול בתרופה שנקראת VASODIP (מאותה משפחה של AMLODIPINE) אבל פחות גורמת לבצקות ברגליים. ניתן במקרה הצורך לשקול שילוב אחר שנקרא VECTOR PLUS אשר מכיל VALSARTAN + DISOTHIAZIDE. אבל קודם כל יש לנסות לרדת מ- EXFORGE ולנסות VALSARTAN (שניתן להעלות את המינון שלו) ולעקוב אחרי לחצי דם, ובמקרה ויש צורך בהוספת טיפול יש מבחר רחב ולכן אין דאגה. בריאות שלמה,

18/09/2020 | 08:45 | מאת: zohar

תודה רבה לך דוקטור מחאג'נה ושתהיה שנה טובה לכולנו.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי