שאלה על כדור וונלה 75 mg

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/09/2020 | 11:02 | מאת: אמיר

שלום. אני בחור בן 27 בריא באופן כללי, מתמודד עם חרדות ודכאון מזה מספר שנים. הייתי מטופל בציפרלקס מספר שנים ולאחר שהשפעתו של הכדור עליי דעכה רופאת המשפחה המליצה בתחילה על כדור "מירו" שהשפעתו לא תרמה אלא רק להפך, ומיד אחריו הכדור הוחלף לוונלה 75 מ"ג. לאחר תחילת נטילת כדור הוונלה התחלתי להרגיש שהחרדות ואיתם הדיכאון גוברים בצורה חזקה, מה שגרם לי לסגת מהכדור ולהפסיק מיד את הטיפול. אז רציתי לשאול קודם כל האם 75 מ"ג לכדור זה לא המון? אפילו אם אחצה אותו לחצי זה עדיין נחשב מ"ג גבוה. וגם רציתי עוד לשאול האם תופעות הלוואי שציינתי לכדור נורמליות, ועשויות לעבור אם אמשיך בטיפול?

קודם כל חשוב לציין לרופא המטפל שרשם לך את הטיפול את התלונות שלך. אכן צפוי שיהיו תופעות לוואי כאלה בעיקר בתחילת הטיפול (מספר שבועות) שבד"כ חולף אבל חשוב לדווח לרופא המטפל. מינון של 75 מ"ג לא נחשב למינון גבוה, אבל אם עדיין התלונות ממשיכות להיות אז יש לשקול הפחתת מינון ל- 37.5 מ"ג ואז לטטר את המינון למינון גבוה יותר. בד"כ נהוג להתחיל עם מינון 37.5 מ"ג ואז מעלים את המינון במטרה לתת לגוף להתרגל לתרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי