חיסון פרבנר לדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/08/2020 | 20:24 | מאת: אור

שלום,אני בת 31 חולת פסוריאזיס ופסוריאזיס ארטריטיס. מטופלת בתרופה ביולוגית-סטלרה. לפני מספר ימים בביקור אצל הרופאה המטפלת שלי במחלקה הראומוטולוגית, קיבלתי המלצה לביצוע חיסון לדלקת ריאות ואכן חוסנתי ביום שני. מאז כבר 3 ימים מרגישה כאבים ביד וקיימת נפיחות רבה במקום. בנוסף מרגישה כאבי שרירים במספר מקומות בגוף. מציינת שעד החיסון מצבי היה מעולה ללא דלקת פרקים פעילה. האם זאת תגובה סבירה לחיסון ופשוט להמתין עוד מספר ימים כי הגוף מפתח נוגדנים בעצם? או שעליי לפנות לבדיקת רופא? תודה מראש

אכן זאת יכולה להיות תגובה רגילה לחיסון שלא מצריכה התערבות. ולכן קצת סבלנות. במקרה וחלה החמרה יותר ואין הקלה לאחר מספר ימים יש לפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי