סטטינים-סימבקור-כאבי שרירים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/08/2020 | 09:41 | מאת: רפי

האם תופעת הלוואי של כאבי שרירים יכולה להופיע לאחר שימוש של 5 שנים בסימבקור-10 מ"ג ?

מדובר בתופעת לוואי שעלולה להופיע גם אחרי זמן מנטילת התרופה. בשלב הזה יש לקחת בדיקת דם, כולל אנזימי השריר - CPK ולראות אם חלה עלייה כן או לא. יש לציין שהיום טיפול בסימבקור 10 לא נחשב לטיפול יעיל להורדת רמת השומנים בדם, וגם מלווה בתופעות לוואי. ולכן יש לברר מה הרמה של LDL בדם, ואם עדיין מוגברת (כתלוי בגורמי סיכון שיש לך) יש לשקול חלופה יותר יעילה עם פחות סיכון לתופעות לוואי, או אפילו לשקול הפסקת טיפול במקרה ואין גורמי סיכון ורמת LDL בטווח הנורמה. ניתן לשקול מתן טיפול בקריסטור במינון 5 מ"ג כל יום , ובמקרה ויש עדיין תופעת לוואי של כאבי שרירים ניתן להעביר ליום כן , ויום לא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי