בלוטת תריס וכדור יוטירקס בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/06/2020 | 15:09 | מאת: רוני

אני בהריון חודש 9 במהלך ההריון הבלוטה עלתה מעל 2.50 והרופא יעץ לי לקחת חצי כדור יוטורקס 25 מג. לאחר מכן עקב חוסר איזון נוסף עליתי לכדור שלם. תקופה מסויימת זה שמר על איזון ועכשיו שוב פעם הבלוטה עלתה ל 3.50. הרופא יעץ לי לעבור בסופש לשני כדורים. האם לחכות לסופש? למה לא להתחיל כבר עכשיו? והאם אחרי שאלד זה בסדר להפסיק את הכדור כבר ביום הלידה? תודה.

שלום, איזון בלוטת התריס הינו חיוני במיוחד בתקופת ההריון. אין לך דאגה מהתרופה, מדובר בתרופה בטוחה וחיונית כשצריך במהלך ההריון. מקווה שאת במעקב רופא אנדוקרינולוג במיוחד שאת בהיריון, ולכן יש לדעת טוב מאוד את משטר הטיפול. כפי שהבנתי ממך שהרופא אמר לך ליטול מיום ראשון עד חמישי כדור אחד, ובשישי שבת ליטול שני כדורים ביום (ז.א 100 מק"ג). זה לא כל כך משמועתי להתחיל עכשיו ומהיום, ולכן תעשי כפי שציין לך הרופא, ובסופ"ש ליטול שני כדורים מהשבוע הזה. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי