דיקלקטין עם טלפסט בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/05/2020 | 20:39 | מאת: עינת

עבור נזלת אלרגית אני נוטלת בקביעות טלפסט 180 מ"ג ביום וגם סטרונאז פעמיים ביום. אני לא מצליחה להשתלט על הנזלת רק עם אחד מהם. עכשיו אני בהריון ולוקחת דיקלקטין לבחילות (3 ביום כרגע). האם יש מניעה להמשיך עם כל זה ביחד? מאחר ששניהם אנטיהיסטמינים.

מבחינת דיקלקטין מדובר בתרופת הבחירה בהריון. לגבי טלפסט עדיף לבחור בתרופה אחרת ממשפחת האנטיהיסטמינים כגון לורטדין או זלרגי שיש לנו מספיק מידע לגבי הבטיחות שלהן בהיריון. אכן פחות מומלץ ליטול שני אנטיהיסטמינים במהלך ההריון, ולגבי השילוב עדיף לפנות למחלקה לטרטולוגיה קלינית במשרד הבריאות או באסף הרופא (מוקד טלפוני) ולברר את הנסיון שלהם לגבי השילוב ביחד בזמן היריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי