בודזונייד/בודיקורט לשימוש ממושך ושונה מהרגיל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/05/2020 | 23:05 | מאת: דויד

בודזונייד 1מ"ג/2מ"ל משמש לטיפול ברירית האף,בפוליפים בנזלת .אמפולה אחת בתוך מכל floעם 200nמ"ל מים רתוחים+כפית מלח ים אטלנטי ורבע כפית סודה לשתיה. עד כמה התרופה הזו חודרת /נשארת/משפיעה ואם ישנן תופעות לוואי,כי 2 מ"ל בתוך כוס מים "הולכים לאיבוד"מבחינה כמותית

אין דאגה מבחינת איבוד חומר. בד"כ בשימוש מקומי לדרכי נשימה אין תופעות לוואי סיסטמתיות . רק יש לשוף את הפה בסיום כל טיפול מחשש מפטרת.

26/05/2020 | 08:48 | מאת: דויד

שלום לד"ר מחאג'נה. השאלה שלי היתה אחרת.השימוש אינו באינהלציה,אלא בשטיפות של מערות האף דרך הנחיריים,כשהבודיקורט שבאמפולה מעורב עם 200מ"ל מים רתוחים +מלח ים אטלנטי+סודה לשתיה. האם הנזקים ותופעות הלוואי הם כמו באינהלציה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי