ניתוח פילונידל סינוס לאחר צינתור לב

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/04/2020 | 01:17 | מאת: אלון

שלום. סובל מפילונידל סינוס עם חזרה מס פעמים, כרגע עם אנטיביוטיקה. לפני חודש עברתי צינתור לב עם השתלת 2 סטנטים ולוקח אספירין 100 ופלויקס 75. האם ניתן לבצע ניתוח פילונידל בהרדמה אזורית תחת נטילת שתי התרופות הנל ולא תהיה סכנה מוגברת לדימום ? תודה

שלום, קודם כל בריאות שלמה. עניין הפסקת הטיפול באספירין ופלביקס הוא עניין חשוב, כך שהמצד אחרי עברת צינתור טרי ולכן הטיפול כעת בשתי התרופות הינו חשוב ביותר, ומצב שני יש את הניתוח והסיכון לדמם. בד"כ נהוג שניתוחים שאינם דחופים אחרי צינתור רגיל עדיף לדחות למספר חודשים בכדי לא להפסיק טיפול ב"מדללי דם" במיוחד בתקופה הזו. אם המנתח צבור שהניתוח עם סיכון נמוך לדמם ושאין צורך להפסיק טיפול זה עניין אחר. ולכן קבלת ההחלטה כאן אמורה להיות בשיתוף בין הקרדיולוג שלך לבין המנתח. כל טוב ובריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי