תרופה אורסופאלק 500

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/02/2020 | 15:57 | מאת: יוסף

שלום רב, יש לי אבנים בכיס המרה. היה לי התקף לפני 7 חודשים ומאז הכל שקט. הוצע לי לעבור ניתוח אך כרגע אני מעוניין להמשיך בטיפול השמרני כולל תרופות. לפני 4 חודשים התחלתי לקחת אורסוליט 300 ביקשתי מרופא להחליף לי את התרופה לאורסופאלק 500 אך הרופא סירב להחליף לי את התרופה בטענה שהתרופה לא מטפלת באבנים בכיס המרה. לאחר בירור עמוק שעשיתי ראיתי בעלון לצרכן בחו"ל שהתרופה אורסופאלק 500 כן מטפלת בהמסת אבנים בכיס המרה, לא מצליח להבין מדוע רופא פתאום מחליט להפסיק את הטיפול התרופתי הרי שהטיפול יכול לקחת גם שנתיים ואומר לי שאני אעשה ניתוח? הרי שלא היה לי התקף נוסף.

שלום, למרות שמדובר באותו חומר פעיל, אבל הרופא צדק במשרד הבריאות אורסוליט 300 מ"ג רשום להמסת אבנים, אבל 500 מ"ג לא רשום להתוויה. ולכן לדעתנו יש ללכת לפי ההנחיות שקבלת. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי