שילוב תרופתי - האם מקןבל?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/01/2020 | 17:23 | מאת: רעות

נמצאת באשפוז ים. לפני כחודש התחלתי טיפול באנאפרניל שעלה בהדרגה ל150 מ"ג. בשבוע האחרון חלה החמרה קשה במצבי בחרדה עם קוצר נשימה קשב בעיקר וגם בדיכאון והוחלט להוסיף לי פנרגן 25 מג ואיסיבל (ואליום) במינון של 5 מ"ג. האם שילוב זה בטוח ומקובל? מתי אמור להשפיע האנפרניל? חוששת מהתמכרות לכדורי הרגעה, הם ניתהו לי לתקופה עד שהאנפניל יחל להשפיע. רעות

שלום רעות, אין בעיה עם השילוב. רק יש לשים לב שהשילוב עלול לגרום לישנוניות ודיכוי מערכת עצבים, דבר אשר מחייב זהירות בעבודה היומיומית אבל זה לא מפחיד. מבחינת האפקט אז התרופה מתחילה לתת אפקט טיפולי אחרי 1-2 שבועות מתחילת הטיפול, כאשר האפקט המקסימאלי נצפה אחרי 8-12 שבועות. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי