כדור קטפלם לדלקת ומשך כאבים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/01/2020 | 02:37 | מאת: קרוליין

לפני שבוע חטפתי דלקת ברגל כאבי תופת עכשיו התחלתי לקחת כדור קטפלם רופא אורטופד נתן לי ל-20 ימים כשחטפתי התקף מהגב לרגל עכשיו אני בטיפשותי לקחתי את הכדור 4 ימים והפסקתי ואתמול המשכתי לקחתי את הכדור פעם אחת ביום הְשאלה מתי הכאבים יפחתו והדלקת הזאת תעבור בבקשה תעזור לי אני במיטה ?

21/01/2020 | 02:38 | מאת: קרוליין

מתי אני יתחיל להרגיש שיפור בכאבים והדלקת תעלם זה שבוע שני עכשיו?

21/01/2020 | 02:40 | מאת: קרוליין

אני מרותקת למיטה אבל המצב הנפשי שלי מושפע מהמצב שלי היום ירדתי קצת מהמיטה ויכלתי קצת להתהלך

שלום, בד"כ מדובר בתרופה שנלקחת שלוש פעמים ביום (כתלוי במינון). חשוב לציין שלתרופה יש פרופיל תופעות לוואי רחב כולל כיב כיבה/ פגיעה כלייתית ועליה בלחץ דם. ולכן תחת טיפול בתרופה יש לשתות הרבה מים, וליטול את התרופה עם אוכל למניעת כיב. אין מה להתרגש אם פספסת את הטיפול ליום אחד, אבל חשוב לציין שתדירות טיפול צריכה להיות מתאימה ולא ליטול את התרופה לפי ההרגשה שלך (אם יש כאב או לא)- בהנחה שכן יש דלקת (חשוב דלקת) אז יש להמשיך עם הטיפול בתדירות המתאימה וסיום הקורס הטיפולי לעשות בדיקת דם על מנת לראות האם התפקוד הכלייתי נשאר יציב (אין פחד מהטיפול אבל מחייב מעקב). קטפלם הינה תרופה טובה אבל ניתן לשקול עם הרופא המטפל החלפה ל- ETOPAN עם פחות תופעות לוואי- אבל שוב אין מניעה מטיפול בקטפלם אם את מקפידה על שתייה ומעקב. בריאות שלמה

ראה תשובה קודמת

30/01/2020 | 06:21 | מאת: קרוליין

אני סובלת אתמול פספסתי כדור איזה כאבים

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי