ריבוי אנטיביוטיקות ויצירת עמידות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/11/2019 | 18:20 | מאת: עדי

שלום. בת 40. לפני 3 שבועות סיימתי טיפול של 7 ימים באנטיביוטיקה אוגמנטין ופלגיל בשל טיפול שיניים כירוגי שעברתי- כטיםול מונע. כשבועיים לאחר סיום הטיפול- החלו לי כאבי גרון ורופא אאג שבדק אותי נתן לי טיפול של שבוע באנטיביוטיקה בשם פן רפא - 4 כדורים ביום(2 בבוקר 2 בלילה - סהכ 2000 מ"כ ביום) לאחר 24 שעות מרגע נטילת האנטיביוטיקה חל שיפור מהותי אך המשכתי לקחת את האנטיביוטיקה עד תום 7 הימים. אגב - לא נעשה לי לי משטח גרון כך שניתנה לי אנטיבוטיקה בלי לדעת אם בכלל יש חיידק שאלתי: לאור ריבוי האנטיביוטיקות שקיבלתי ב3 השבועות האחרונים - האם קיים חשש שיווצר אצלי מצב של חלילה עמידות לחיידק/לתרופות מסוג זה?(פנצילין/אוגמנטין) יש לציין שיש לי בבית 2 ילדים קטנים ואני חוששת גם לשלומי וגם לשלומם. האם זה סביר שאכן זה יקרה ופעם הבאה שאצטרך אנטיביוטקה זה פשוט לא יעזור כי נוצרו אצלי זנים עמידים בעקבות שימוש מרובה של אנטיביוטיקות וגם בשני המקרים זה היה למניעה- בלי הוכחה שיש זיהום אודה למענה תודה רבה

03/12/2019 | 12:39 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום רב, שימוש אנטיביוטי (גם כן אם זה ללא צורך) עלול לגרום לסלקציה של זנים עמידים. אבל טיפול של שבועיים בפניצילין זה לא אומר שיש כבר למטופל זנים עמידים ואי אפשר להשתמש עוד פעם בפניצילין, כל מקרה לגופו בתלות בסוג החיידק, משך טיפול אנטיביוטי, תדירות השימוש האנטיביוטי ועוד.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי