לקיחת תרופה שעתיים אחרי האוכל או שעה לפני האוכל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/09/2019 | 07:39 | מאת: רונן

שלום, האם כאשר לוקחים תרופה אשר בהתוויתה נכתב כי יש לקחתה שעתיים לאחר האוכל או שעה לפני האוכל האם הכוונה לארוחה או לכל מאכל או שתיה עוגיה גלידה וכד'. האם שתיית קפה נטול קופאין בסמוך לתרופה פוגעת ביכולת ספיגתה.

שלום, הכוונה לכל ארוחה, העיקר לא על קיבה ריקה כלומר ארוחה כמו עוגיה אכן יכולה להספיק. בד"כ אין מניעה ליטול תרופות בסמוך לקפה אבל עדיף להסתכל בעלון לצרכן של אותה תרופה ספציפית. בריאות שלמה,

25/09/2019 | 08:40 | מאת: רונן

תודה רבה על המענה המהיר. כוונתי היתה לתרופה שיש לנוטלה על קיבה ריקה לצורך ספיגה טובה יותר ולכן יש לקחתה שעתיים לאחר האוכל או שעה לפני האוכל האם בתרופה כזו ניתן לקאכול חצי שעה - שעה לאחר לקיחתה עוגיה, קפה או שקיבה ריקה הכוונה ריקה לחלוטין שעה בכדי לשפר את יעילות הספיגה. רונן

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי