זנטק לתינוקת נוכחות חומר מסרטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/09/2019 | 16:01 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, קראתי כי בתרופת ה"זנטק" התגלה חומר מסרטן. ביתי, קיבלה לפני שנתיים, זנטק עקב ריפלוקס. יש לציין, כי היא קיבלה את התרופה כשהייתה בת חודש וחצי בלבד ושקלה רק 3 ק"ג. ברצוני לדעת האם החומר המסרטן היה בתרופה מאז ומעולם ורק עכשיו גילו את זה? האם בדקו את נוכחות החומר גם לפני הבדיקה הנ"ל ? והאם זה עניין חדש?אומנם זה היה לפני שנתיים אך אני מאוד חוששת מההשלכות. לתשובתך אודה

שלום, אין לך שום דאגה ואין לזה השלכות. ברגע שיש חומרים ש"עלולים" להיות מסרטנים אז משרד הבריאות מבקש הורדת המוצר מהמדף ישירות. חשוב לציין שברגע שיש טענה כזו זה לא בהכרח קשור לחומר הפעיל בתרופה אלא לפעמים לאחד החומרים הלא פעילים הנוספים שבאים בחלק מהם בכמויות קטנות. אין דאגה ולא צריך לעשות בדיקות, ואפילו העניין הזה לא עורר סערה בזמנו כי משרד הבריאות מטפל בדברים האלה בהקדם. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי