לוסק - מחסור בשוק - למה ועד מתי?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/09/2019 | 08:11 | מאת: נ

קיבלתי לוסק למעלה מעשר שנים. הואיל וחסר עכשו בשוק, קניתי לוסק של טבע שאמור להיות זהה: אביק וטבע זה אותו היצרן, פירוט החומרים בעלון זהה, הקופסה זהה, צבע הקפסולות זהה. והרוקחת אישרה לי שזו אכן אותה התרופה. אבל מתברר שלא: יש לי ריפלוקס קשה, הגרון נפוח, כאבי תופת, הלשון נפוחה והסבל נוראי. אז זה כן או לא או ו הלוסק?

שלום, ברגע שיש תרופה גנרית אז אמורה להיות עם אותה כמות של חומר פעיל ולא אמור להיות שינוי בהרכב החומרים הפעילים כי משרד הבריאות לא מאשר תכשיר שהוא שונה. אני מסכים עם הרוקחת שאומרה לך שזאת אותה תרופה. יש לנסות את התרופה ולראות ואין לפסול אותה בכך שהיא גנרית. במקרה והרגשת רע עם זה ניתן לברר מול קופת החולים להזמין לך את התכשיר המקורי. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי