שאלה-תנאי שמירת תרופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/09/2019 | 22:48 | מאת: ניר

שלום רב, אני משתמש בסקסנדה . את התרופה יש לשמור בקירור כל עוד לא משמישים את המזרק. מצד שני כאשר כבר כן משמישים את המזרק ניתן לשמור אותו או בקירור או בטמפרטורת החדר. אשמח לדעת מדוע זה כך ?

שלום, כי בעת שימוש בתכשיר יש צורך בכך שהתרופה (הפולימר) יהיה בצורה אשר נוחה לספיגה מרקמה תת עורית. ולכן בעת שימוש התרופה תצטרך להיות בצורה כימית אשר תיספג בצורה נוחה וזה תלוי בטמפרטורה מסויימת והיא טמפטרטורת החדר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי