פלאוויקס במסגרת סל התרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/08/2019 | 14:59 | מאת: אבי

אני בן 87, סובל מלח"|ד (מאוזן עקב תרופות) וליפיד מאוזנים (סימוואסטאטין). עברתי שני סנטורים והתקינו לי 2 סטנטים, אחרון לפני שנה. רשמו לי פלאוויקס (בנוסף לאספירין) לשנה בלבד. האם אני זכאי לקבל במסגרת הסל פלאוויקס לכל החיים?

שלום, בד"כ ולפי ההנחיות יש לתת אספירין + פלביקס למשך שנה אחרי הצינתור, ואחרי שנה מפסיקים טיפול בפלביקס וממשיכים עם אספירין לכל החיים. ולכן לדעתי אין צורך בפלביקס מעבר לשנה כי הסיכון מהדימום מהשילוב עולה על התועלת. אבל, יש חולים עם סיכון גבוה להתקפים איסכימיים ולצנתורים חוזרים, כך שהרופא המטפל מחשב עבורם (SCORE) ולפי זה יכול להאריך את משך השילוב בשתי תרופות נוגדות טסיות (כגון אספירין ופלביקס) מעבר לשנה - שבד"כ ל- 36 חודשים אחרי צנתור, או חלק מהם שוקלים לתת טיפול נוגד קרישה בשם XARELTO במינון 2.5 מ"ג פעמיים ביום (חשוב מאוד לשים לב למינון) שבשנה האחרונה מתווה במשרד הבריאות לטיפול באותם חולים עם סיכון איסכימי אחרי צנתור מעבר לשנה. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי