נטילת פלוקנול וואבן באותו יום

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/04/2019 | 09:27 | מאת: שולה

לצערי אני סובלת מבעיית שינה כרונית ואני לוקחת בין חצי לואבן שלם בכל לילה כיוון שאיני נרדמת. לאחרונה אני סובלת מקנדידה פטרייתית עקשנית שחזרה והרופאה רשמה לי לקחת פלוקנול 150 מ"ג 3 פעמים בהפרש של מספר ימים בין כדור לכדור. בעלון לצרכן רשום שעלולות להיות תגובות בין תרופתיות עם הבנזואזפינים. שאלתי: אם אני לוקחת את הואבן ב 11:00 בלילה ואת הפלוקנול במהלך הבוקר שאחרי עדיין זה מסוכן? תודה.

04/04/2019 | 09:40 | מאת: שולה

מוסיפה. שבדף ההוראות של הוואבן בחלק של תגובות בין תרופתיות דווקא אין איזכור של תרופות אנטי פטריתיות.

08/04/2019 | 08:31 | מאת: שולה

סליחה שאני מוסיפה עוד פרטים: קראתי שזמן מחצית החיים של הפלוקנול הוא 50 שעות. ובכל זאת האם מותר לקחת חצי וואבן במהלך 50 שעות הנ"ל. ואפילו פעמיים , בשני לילות שונים. וכן מה לגבי נטילת כדור נוקטורנו לשינה במהלך 50 השעות שאחרי נטילת הפלוקנול. תודה וסליחה מראש על האריכות הרבה.

שלום, אני לא מבין מה הצורך בשילוב של וואבן עם נוקטורנו, הרי וואבן עשוי לעזור לשינה ואין צורך בשילוב. בקשר לשאילתך, אין מניעה לשלב עם פלוקנזול

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי