הליקובקטר..............

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/03/2019 | 13:51 | מאת: לי

שלום רב, לפני מספר ימים גילו אצלי את חיידק ההליקובקטר. הרופא נתן לי 2 אנטביוטיקות - מוקסיפן, קלרידקס וכדורים נוספים בשם אומפרדקס. משך הטיפול 10 ימים ויוצא שאני נוטלת 5 כדורים בבוקר ועוד 5 בערב. בזמן הזה אני סובלת מכאבי בטן, שלשולים מדי פעם, בחילות, טעם מתכתי בפה וכאבי ראש. האם כל התופעות הגיוניות או שיש צורך לגשת לרופא? תודה על המענה.

שלום לי, כן אכן זה הפרוטוקול המשולש להכחדת החיידק H.Pylori. רק יש לברר עם הרופא המטפל את משך הטיפול ? כי בד"כ משך הטיפול הינו 14 ימים ולא 10 ימים. אכן עניין השלשולים עלול לנבוע מתופעות לוואי של הטיפול האנטיביוטי ולכן יש להקפיד על שתייה מספיקה, בנוסף ניתן לשקול טיפול בפרוביוטיקה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי