דלקת חריפה בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/01/2019 | 08:36 | מאת: שלי

שלום, לפני שבוע הופיעה לי דלקת חריפה בדרכי השתן, כולל דם בשתן. ניתן לי טיפול חד פעמי במונורול. חל שיפור מסוים אך הדלקת לא עברה. ביום ראשון התחלתי טיפול בזינט לשבוע ימים. בבדיקת התרבית התגלה חיידק אי קולי ונרשמה רגישות לזינט. עם זאת, לאחר 5 ימי טיפול אני חשה שהדלקת אמנם השתפרה אך לא עוברת (עדיין יש צריבה מסוימת, תכיפות וריח). האם משמעות הדבר שהטיפול לא אפקטיבי מספיק? או שלאחר שאשלים את כל משך הטיפול הדלקת צפויה לעבור? ושאלה נוספת- במידה והזיהום מתפשט לכליות (לא שאני חושבת שזה המצב)- האם זינט יעיל גם במקרה זה? והאם יש מניעה כלשהי ליטול כדורי חמוציות יחד (בו זמנית) עם האנטיביוטיקה (מבחינת השפעה על יעילות האנטיביוטיקה)? אשמח לעזרתכם.

שלום, מיץ חמוציות לא אמור להשפיע על האנטיביוטיקה. יש להשלים את כל משטר הטיפול ולאחר מכן לראות האם חל שיפור בתסמינים. במקרה ויש דלקת בכליות יש לשקול טיפול אנטיביוטי חילופי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי