סטטינים crestor or stator

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/12/2018 | 07:15 | מאת: משה

שלום רב אני סובל מנדודי שינה.שמעתי יותר ויותר שנטילת סטטינים יכולה לגרום לכך כי לוקחים הכדור בערב.ואנשים שעברו לקחת בבוקר הקלו מאד על הבעיה. 1.האם זה נכון? 2.אם כן מה ההשלכות על רמות הכוסטרול ,טריגליצרידים מלקיחה בבוקר במקום בערב?האם היעילות יורדות והרמות יעלו? תודה

20/12/2018 | 07:58 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, תופעות הלוואי הן משהו אינדוודואלי. לגבי crestor/stator מדובר בסטטין עם מחצית חיים ארוך, המאפשר נטילה בשעה קבועה ביום ולכן ניתן לקחת בבוקר בלי פגיעה בפרופיל הלפידים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי