מינון מוקסיפן לילדה עם דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/11/2018 | 22:20 | מאת: מורן

שלום, ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים אובחנה עם דלקת ריאות. הרופאה רשמה לה מוקסיפן 250/5 למשך 7 ימים. הילדה שוקלת 11.5 ק״ג. בבית המרקחת קיבלתי 3 בקבוקים שכנראה עקב טעות כלשהי, על שניים מהם רשום מינון של 3 מ״ל פעמיים ביום ועל אחד רשום 12 מ״ל פעמיים ביום. שאלתי את הרופאה מה המינון הנכון והיא אמרה ש12 מ״ל פעמיים ביום מה שנראה לי המון!! מכל מה שקראתי זה מעל המינון המקסימלי למשקל זה, הגיוני או שכדאי לברר איתה שוב? אציין שכבר נתתי לילדה מנה אחת של 12 מ״ל לפני השינה ואני קצת מודאגת. אודה למענה

26/11/2018 | 15:50 | מאת: ד"ר חנין קב

שלום, קיימים מספר משטרי מינון מקובלים תלוי במצב הקליני של הילדה וחומרת המחלה. בדרך כלל, עבור דלקת ריאות מקובל לתת עד מינון מקסימלי של 90 מ"ג לקילו ביום מחולק לפעמיים ביום. החלמה מהירה ובריאות שלמה!

27/11/2018 | 07:29 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, קיימים מספר משטרי מינון מקובלים תלוי במצב הקליני של הילדה וחומרת המחלה. בדרך כלל, עבור דלקת ריאות מקובל לתת עד מינון מקסימלי של 90 מ"ג לקילו ביום מחולק לפעמיים ביום. החלמה מהירה ובריאות שלמה!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי