לקיחת ברזל פריפול בעקבות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/11/2018 | 11:56 | מאת: נגה

היי ראיתי בבדיקות האחרונות שההמוגלובין שלי הוא 11..בעבר לקחתי פריפול שהעלה את ההמוגלובין ורציתי לדעת אם יש טעם לקחת בשנית, תודה רבה

27/11/2018 | 08:06 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, חסר לי כמה נתונים חשובים. נגה בת כמה את? מה הערך האחרון של המוגלובין? ולפני כמה זמן מהבדיקה האחרונה? יש לדעת MCV? ועוד מדדים על מנת להחליט על סוג האנמיה, האם מדובר בחוסר ברזל או בדברים אחרים? ניתן גם לבדוק רמת פריטין, טרנספירין וברזל ואז לפי התוצאה להחליט אם מדובר בחוסר ברזל ואז כן לקחת . עדיף לפנות לרופא משפחה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי