אסיוול ואלכוהול שילב מסוכן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/11/2018 | 18:12 | מאת: דניס

שלום, האם תרופות הרגעה בטעות בשילוב אלכוהול עלולה לגרום להקאות קשות ולסכנת מוות. הכוונה שילוב לא שנעשה לא בכוונת פגיעה אך יצר הקאות קשות ועילפון.

27/11/2018 | 08:13 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

היי, אני חושבת שלא הבנתי את השאלה! לא מומלץ לשלב אלכוהול עם תרופות להרגעה, קיימת התנגשות אשר עלולה להשפיע לרעה על מערכת העצבים המרכזית (דיכוי יתר). גמילה מאלכוהול (גמילה פתאומית באלכוהוליסטים במיוחד) עלולה לגרום להקאות קשות עד כדי עילפון. להפחית מתופעות הגמילה של אלכוהול (כמובן הכל צריך להיבצע במרכז גמילה/בית חולים/בליווי צוות רפואי) לפעמים יש מקום לתת טיפול באסיוול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי