דוקסילין - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/11/2018 | 22:16 | מאת: נטע

בעקבות חיידק אוריאל פרבום שנמצא פעם שלישית בבדיקה שעשיתי הרופאה נתנה מרשם לדוקסילין.. בפעמים הקודמות טופלתי גם בדוקסילין אך כחודש לאחר הטיפול עד חצי שנה סבלתי מקשיי בליעה ואכילה. האם יש קשר בין השימוש בתרופה לאותם קשיים? ואם כן האם יש אנטיביוטיקה אחרת שתוכל להיות תחליף?

27/11/2018 | 10:03 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, יש אנטיביוטיקות חלופיות וזה רק בהתייעצות ואישור הרופא המטפל. אפשר להפחית תופעות הלוואי של דוקסילין דרך נטילה נכונה. לשתות כדור עם כוס מים מלאה, לקחת את הכדור בעמידה או בישיבה זקופה, לא לשכב לפחות חצי שעה אחרי הנטילה . יש רופאים אשר גם ממליצים על נטילת PPI כטיפול מניעתי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי