שאלה לגבי דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/11/2018 | 17:41 | מאת: בת22

שלום, בעבר היו לי המון דלקות בשתן לאחר קיום יחסי מין (זה כבר הפך להיות באופן קבוע ) אז הרופא נתן לי הביתה אנטיביוטיקה. עכשיו זה חזר, האם ניתן לקחת שוב את האנטיביוטיקה על דעתי ללא עשיית בדיקת שתן? זה אותם התסמינים ולכן אני בטוחה ב99% כי זו אכן דלת תודה

27/11/2018 | 09:48 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, האם קיבלת המלצה על קבלת טיפול אנטיביוטי מונע ? בדרך כלל בדלקות חוזרות בשתן הרופא רושם אנטיביוטיקה מניעתית ואז ניתן לקחת כדור אחד אחרי קיום יחסי מין למניעת הדלקת. במידה ואת בריאה בדרך כלל, לא בהריון, ניתן טלפונית לקבל המלצה של רופא המשפחה ולהתחיל אנטיביוטיקה בלי תרבית שתן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי