אלטרולט -הפסקת שימוש

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/10/2018 | 17:07 | מאת: יאנה

שלום רב, לאחר חודשיים של טיפול באלטרולט 10 מג (כדור ביום) ברצוני להפסיק את התרופה עקב חוסר יעילות שלה. (ניתן כטיפול מונע ניסיוני למגרנות). לפי האלון יש להפסיק באופן הדרגתי,אך לפי הרשום באלון אסור לחצות את הכדור. בהתייעצות עם רופא משפחה נאמר לי להתעלם מההוראה של לא לחצות וכן לחלק תרופה ל4 חלקים ולרדת במינון של רבע כדור בשבוע (כלומר לקחת 3/4 למשך שבוע ואז חצי עוד שבוע וכך הלאה) ושזה עדיף מאשר לקחת כדור שלם פעם ביומיים למשך שבועיים ואחרכך פעם בשלושה ימים למשך שבועיים ואז להפסיק... אשמח לקבל את דעת המומחים ברוקחות. תודה מראש

14/10/2018 | 14:05 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, מדובר בטבליות לא מצופות. אין איסור (מבחינה רוקחית) לחצות את הכדור לשם הפסקה הדרגתית.

14/10/2018 | 14:11 | מאת: יאנה

אז מה יותר בטיחותי ? אני כרגע נוטלת מזה מספר ימים יום כן יום לא. ביום שכן נוטלת מרגישה פחות טוב.. שזה התופעות לוואי של התרופה.

15/10/2018 | 07:13 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

המטרה של הפסקה הדרגתית היא למנוע תופעות לוואי לא רצויות הנקראות כ "סימני גמילה". יש ללכת לפי המלצת רופא משפחה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי