אומפרדקס- שאלות לגבי לקיחת התרופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/10/2016 | 17:41 | מאת: סופי

לאחרונה התגלתה אצלי תסמונת ברט. אני לוקחת אומפרדקס 20 מג. בבקר וגביקסון בערב. קשה לי לתזמן את נטילת התרופה חצי שעה לפני האוכל. (לא תמיד אני אוכלת ארוחת בקר). שאלותי: *האם ניתן לקחת אומפרדקס גם לפני ארוחת צהריים? *האם ניתן לקחת אומפרדקס בבקר לאחר שתיית קפה? *אם לקחתי אומפרדקס ולא אכלתי אחר כך- האם יש ערך לתרופה בכל זאת? תודה מראש על התשובות.

סופי שלום, חשוב מאוד לקחת omeprazole בשעה קבועה כל יום. עדיף לקחת התרופה על קיבה ריקה (מומלץ לקחת בבוקר לפני המנה הראשונה ביום על מנת לקבל אפקט יעיל ביותר בדיכוי הפרשת חומצה קיבתית). מומלץ ליטול התרופה רבע שעה לפחות לפני הארוחה. חשוב מאוד לאכול לאחר נטילת התרופה. חשוב מאוד ליטול את התרופה כפי שרשום למעלה על מנת לקבל האפקט הרצוי ביותר, אם זה קשה לך אפשר ליטול הכדור בבוקר ולאכול מיד ארוחת בוקר

01/11/2016 | 07:06 | מאת: סופי

אני לוקחת סטטינים (סימבקור)באופן קבוע בבקר. האם לקחת לפני האומפרדקס או אחריו? האם זה משנה לגבי אפקט הקיבה הריקה הרצוי לאומפרדקס?

01/10/2021 | 07:41 | מאת: מריה

אני גם סובלת מברט, אני לוקחת דקסילנט שאפשר לקחת אותו מתי שנוח לך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי