ערבוב תרופות - אלטרולט ותרופות לצינון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/09/2018 | 09:19 | מאת: לילך

אני מטופלת ב"אלטרולט" 20 מ"ג באופן יומיומי למניעת מיגרנות. קראתי בעלון שהתרופה שייכת לקבוצה תרפיוטית של "מעכבי ספיגת מונואמין לא בררניים". בימים אלו אני מצוננת, רוצה לקחת כדור בסגנון סינופד או אקמול צינון לייבוש הנזלת, אבל בעלונים של כל התרופות האלה כתוב שאסור לערבב אותם עם תרופות מסוג "מעכבי מונואמין אוקסידז MAOI". האם מדובר באותו הדבר כמו האלטרולט? אם כן, לקיחה של שני הדברים במקביל מהווה סיכון?

27/09/2018 | 10:23 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, אלטרולט ( AMITRIPTYLINE) הינו תרופה ממשפחת TCA (Antidepressant, Tricyclic (Tertiary Amine)) ואינו נחשב ל- MAOI. לפי מאגרי המידע מיקרומדקס ו- UPTODATE אין התנגשות בין אלטרולט לבין סינופד (פסודואפדרין).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי