אספירין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/09/2018 | 22:39 | מאת: סיגלית

אספירין 20/09/2018 | 22:35 | מאת: סיגלית אני בת 69, לוקחת מידי יום גלולת אספירין 75 מג, מזה שנים רבות, בגלל היסטוריה משפחתית. אני לא סובלת מבעיות בלב או מכל בעית בריאות אחרת.(למעט כולסטרול שמיוצב ע”י סימבקור 10 מ״ג) לאחרונה ראיתי מאמר המתאר מחקר שמראה שהאספירין משפיע לרעה על בריאות האדם המבוגר. האם כדאי להפסיק נטילת האספירין? האם הפסקת הנטילה בבת אחת יכולה להזיק לי?

27/09/2018 | 09:46 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, מקובל לתת טיפול באספירין כטיפול מניעתי לאנשים עם גורמי סיכון והיסטוריה משפחתית של מחלות לב אסכימיות. את מקבלת מינון נמוך יחסית, כל עוד אין אנימיה, כאבי קיבה, סימני דמם אין מניעה להמשיך טיפול. לגבי הפסקת טיפול מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו, הוא מכיר את הרקע הרפואי טוב יותר ויכול לתת לך המלצה מדויקת יותר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי