האם מינון תרופה תלוי גם במשקל הגוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/09/2016 | 17:18 | מאת: הילי

שלום אצל תינוקות וילדים, וכן בהרדמה אצל מבוגרים, מתאימים את המינון למשקל הגוף. מדוע בטיפול תרופתי רגיל אצל מבוגרים זה לא משנה? בין אם מדובר על תרופות לכאב, או תרופות פסיכיאטריות כמו SSRI האם ההשפעה תואמת בדיוק גם אצל מי ששוקל 65 וגם אצל מי ששוקל 110 גם אם שניהם נוטלים אותו מינון בדיוק? תודה

שלום, רק יש לציין שיש חלק גדול מהתרופות שגם קובעים את המינון שלהן לפי משקל גוף במבוגרים, ואפילו יש תרופות שהמינון שלהן נקבע לפי שטח גוף במבוגרים. קביעת המינון תלויה במדדים הפרמקוקינטים של כל קבוצת גיל, וסיכון לרעילות תחת טיפול תרופתי (שזה גם תלוי בתרופה עצמה). יש לציין שהרכב הגוף והתפתחות המערכות בילדים שונה ממבוגרים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי