שאלה לגבי ויטמין b12

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/08/2018 | 19:32 | מאת: הוד

שלןם , היה לי ויטמין b12 בדם של 181 לכן בהמלצת רופאה לקחתי יום יום כדור תת לשוני למציצה של סולגאר ולאחר חודשיים בדיקת דם הראתה שעלה לי ל802 pmol/L . בגלל שזה ברמה מספיקה בדם הורדתי את המינון ליום כן יום לא במשך כמעט חודש . אני יודעת שבדרך כלל הויטמין נאגר בכבד לתקופה . לכן אני שואלת : אם זה הגיע לרמה תקינה בדם . האם אני יכולה להפסיק לתקופה ואז לחדש את הנטילה? במידה וכן , לכמה זמן להפסיק? תודה רבה ויום טוב

02/08/2018 | 15:00 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, בדרך כלל מאגר של ויטמין B12 נשמר לתקופה ארוכה כ-5 שנים . המשך טיפול תלוי במצבך הבריאותי והתזונתי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי