האם פרומניקס 0.4 יכול ליגרום להפרעה בקצב הלב או דפיקה מוקדמת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/03/2018 | 22:20 | מאת: יעקב

האם פרומניקס 0.4 יכול ליגרום להפרעה בקצב הלב או לדפיקה מומדמת בלב תודה

14/03/2018 | 22:08 | מאת: רוקח/ת

הפרעת קצב היא תופעת לוואי נדירה של התרופה(מתרחשת ב-1 ל 10000אנשים מטופלים בתרופה),בחשש לפיתוח התופעה צריך לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה

26/03/2018 | 13:27 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, פרומניקס - תכשיר המכיל חומר פעיל בשם tamsulosin. כמעט ואין דיווחים על הפרעות קצב משמעותיות כתופעת לוואי של התרופה. למיטב ידיעתי לראשונה שהתרופה נקשרה עם הפרעת קצב (מסוג של הארכת מקטע QT באקג) היה בעבודה שפורסמה ב- Indian J Pharmacol. 2016 ... הסיכון להפרעת קצב עולה בשילוב עם תרופות נוספות העלולות גם להאריך אותו מקטע, הפרעות באלקטרוליטים ועוד.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי