קלבטן בתרחי באי ספיגת כליות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/02/2018 | 07:58 | מאת: ריקי

בשלכאבי בטן שלשולים ובחילות הומלץ לי לקחת קלבטםן פורטה בתרחיף אני סובלת מאי ספיגת כליות. קראטנין 1.44 האם מותר לי לקחת את הקלבטן ואם כן באיזה מינון לפני או אחרי האוכל?

18/02/2018 | 12:59 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

היי, יש להיזהר בשימוש ביסמוט (קלבטן פורטה) במטופלים עם תפקוד כלייתי לקוי. אין המלצות הנחיות ברורות למינון המומלץ בחולים עם אי ספיקת כליות. יש להגביל את השימוש לכמה ימים ואם אין שיפור יש לפנות לרופא המטפל. ניתן ליטול את התרופה עם מים, עם או בלי מזון. במידה והשלשולים מלווים בחום יש לפנות לרופא המטפל ולא להתחיל טיפול על דעת עצמך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי