גלולות ואנטיביטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/02/2016 | 15:13 | מאת: נווית

שלום . אני משתמשת בגלולות מינס כבר שנה. נטלתי אנטיביוטיקה בשם מוקסיפן במשך 7 ימים .ביומים האחרונים של האנטיביוטיקה התחלתי חפיסה חדשה של גלולות. סיימתי את האנטיביוטיקה ביום שישי וביום שבת קיימתי יחסי מין רציתי לדעת אם האנטביוטיקה התנתקתה מהגוף והאם אני מוגנת .. תודה רבה!

שלום, נכון להיום כל המחקרים הקליניים אשר בחנו טיפולים אנטיביוטיים לא הצליחו להוכיח בסיס לאינטראקציה הזו בין גלולות לבין אנטיביוטיקה, ולכן האנטראקציה הזו עדיין בסמן שאלה ? למרות שנראה כי נכון להיום אין לכך בסיס מדעי, עדיין מומלץ ליידע את המטופלות הנוטלות גלולות על "סיבוך" נדיר זה. ההמלצה היא להוסיף אמצעי מניעה נוסף ולהפעיל שיקול דעת במשך תקופת הטיפול האנטיביוטי וכשבוע לאחר המנה האחרונה (אנטיביוטקה). במקרה יש חשש להריון יש לפנות לרופא המטפל למרות שמדובר בקורס טיפולי קצר שאנטראקציה כזו פחות סבירה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי