נטילת התרופה מודאל לאורך זמן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/10/2017 | 01:04 | מאת: שואלת

שלום, אני בת 25, נוטלת את התרופה מודאל במינון של 50 מ"ג פעם ביום כבר כחודש וקצת. התרופה נרשמה לי לשם הרגעה כללית וטיפול במעי רגיש. מאז תחילת השימוש בה גדלו לי מעט השדיים והם כואבים, אך הרופא שרשם לי אותה לא ייחס לזה חשיבות והמליץ לי להמשיך. לאמא שלי יש חוויה לא טובה עם התרופה לאחר שבעבר נטלה אותה מספר חודשים וזו גרמה להעלאת רמות הפרולקטין אצלה ולכן הפסיקה. האם בסדר שאמשיך ליטול את התרופה?

17/10/2017 | 14:04 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, ישנם דיווחים בספרות על הגדלת שדיים ואפילו גירוי פטמות תחת טיפול ב- MODAL. אז עלול להיות מדובר בתופעת לוואי ועלול להיות משהו אחר ולכן מומלץ לפנות לרופא לבדיקת שד לשלול דברים אחרים , במידה ונשללו וזה מאוד מפריע לך יש להתייעץ שוב עם הרופא המטפל בשל החלפת טיפול או השהיית טיפול/הפחתת מינון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי