תופעות לוואי של פרמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/10/2017 | 19:57 | מאת: דינה

שלום רב, פניתי למיון עקב הקאות מרובות, חום גבוה ושלשולים. במיון שמו לי עירוי של פרמין לאחריו התחלתי להרגיש ממש רע. התחילו כל מיני עוויתות, במיוחד בפנים ובפרט בלשון..לא הצלחתי לדבר .. אמרו לי שזה נקרא אקסטרה פירמדליות. השאלות שלי הן תוך כמה זמן התרופה יוצאת מהגוף? באילו תרופות נוספות יש את החומר שבפרמין שאני אדע להיזהר? תודה רבה

17/10/2017 | 14:30 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, פראמין מכיל חומר פעיל בשם metoclopramide. זמן מחצית החיים הינו 5-6 שעות ולוקח לו להתפנות לגמרי מהגוף פי 4 מזמן זה.

25/02/2018 | 15:29 | מאת: מירי

מצטרפת לשאלה, גם חטפתי את תופעת הלואי של פרמין קשה (התכווצויות ותפיסות נוראית בלסת ובאזור הגרון והצוואר), בעירוי נוזלים כבר החומר יצא, אושפזתי ללילה וחזרתי לעצמי. אבל אשמח לדעת אם יש תרופות נוספות עם החומר הפעיל הזה?? תודה מראש!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי