הבדל בין משחות פוסידין לאפלומיצין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/07/2017 | 04:30 | מאת: טל

שלום, פניתי לרופא בנוגע לעקיצות שנראו כל הרגל של הבן שלי (בן שנה). ככל הנרה מדובר בעקיצה של ברחשים קטנים והוא פיתח לזה אלרגיה לפי טענת הרופא . בפעם הראשונה שהייתי אצל הרופא הוא נתן לי פוסידין. ואחרי שבועיים בערך הוא שוב נעקץ ונאמר לי עי רופא אחר שמשחה לא תעזור ונתן לי אפלומיצין? קודם כל מה ההבדל בניהם כי קראתי ששניהם לטיפול בזיהומי עור בקטריאלים ועם מה להמשיך? תודה רבה

30/07/2017 | 11:49 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, מדובר בשני תכשרים המכילים חומר אנטיביוטי שונה (ממשפחות פרמקולוגיות שונות) המיועדים לטיפול בזיהומי עור. אפלומיצין מכיל בנוסף לאנטיביוטיקה גם סטירואידים העשוי להקל על מקרה של דלקת ונפיחות. .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי